Erfrecht

De zaken goed geregeld achterlaten

Ruim 60 procent van de Nederlanders heeft geen testament. Het aantal mensen dat een levenstestament heeft, ligt nog veel lager. Dat komt door de gedachte dat er niets te verdelen valt, kostenoverwegingen en uitstelgedrag (‘het komt later wel een keer’). Veel mensen weten echter niet dat bij het ontbreken van een testament bij overlijden, de wet beslist over jouw erfenis en nalatenschap. Volgens de wet erven wettige partners (samenwonen of ‘liefdespartner’ zijn tellen niet) en kinderen. 

Als financieel adviseur kan ik je helpen bij erfrecht. Ik kom bij je thuis aan de keukentafel om in te zoomen op jouw persoonlijke situatie of we voeren dit gesprek met het hele gezin. Dit doe ik op een heldere en eenvoudige manier zodat iedereen het begrijpt. Door het gesprek wordt duidelijk wat je geregeld wilt hebben. Voor jezelf nu, of juist voor je eigen nabestaanden. Aan de hand van een stroomschema krijg je inzicht in de risico’s en mogelijkheden om het goed te regelen.

Ik heb een goede samenwerking met notaris Olle Geurts van Geurts & Verbeek Netwerk Notarissen in Markelo en kan mijn klanten daardoor voordelige notaris-tarieven voorleggen. Zo is het testament goed geregeld en zijn de prijzen van de bijbehorende diensten gunstig. 

Terug naar boven